Steen Papier Schaar

De Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst en Stichting Sieraden van Utrecht slaan de handen ineen rond het thema papier en richten samen een bijzondere expositie in.
Gedurende twee weken is in de tentoonstelling Steen, Papier, Schaar nieuw werk te zien dat vier goudsmeden, vijf papierknippers en een maker van papieren sieraden speciaal voor deze tentoonstelling hebben gemaakt. Zowel goudsmeden als papierknippers gebruiken veelvuldig schaar en papier: de goudsmeden tijdens het ontwerpproces, voor de papierknippers betreft het de wezenlijke kunstvorm. De deelnemende goudsmeden (Karin Wichers, Ingeborg Pinckaers, Maja Houtman en Zita Jansen) en knipkunstenaars (Sandra Westgeest, Sabeth Elberse, Ria Groot, Anke Doornekamp en Paula Verscnick) hebben zich door elkaar laten inspireren, wat nieuwe, boeiende verscheidenheid aan sieraden en knipkunst oplevert. Als speciale gast verbindt kunstenaar Luis Acosta de beide groepen met zijn van papier gemaakte sieraden.

Om de bezoekers zelf de papierknipkunst te laten ervaren, zijn er zaterdag (10 en 17 juni) en zondag (11 en 18 juni) gratis workshops waar belangstellenden bij kunnen aanschuiven. Deze workshops beginnen om 13:00 en 15:00 uur.

di.-vr. 10-18 uur; za. 11-17 uur; zo. 12-17 uur