sieradenvanutrecht.nl

In de gemeente Utrecht wonen en werken circa 100 goud- en zilversmeden die actief bezig zijn met hun beroep. Stichting Sieraden van Utrecht probeert hun werk onder de aandacht te brengen van een breed publiek van kunstliefhebbers, verzamelaars en andere belangstellenden, met als doel steun te werven voor een ambacht in de verdrukking. Lees hier hoe we dat doen>>>

Utrechtse edelsmeden

Onderstaand overzicht brengt u naar de websites van individuele Utrechtse edelsmeden. Klik hiervoor op de afbeelding. In Utrecht werkzame edelsmeden die opgenomen willen worden (kosteloos), maken dat kenbaar via het contactformulier.


Exposities

Sieradententoonstellingen in Utrecht of met werk van Utrechtse edelsmeden.

 • Steen Papier Schaar<em>Steen Papier Schaar</em>
  Van 6 tot en met 18 juni 2023 organiseren de Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst en Sieraden van Utrecht in Galerie Niek Waterbolk in Utrecht een expositie met werk van vier Utrechtse goudsmeden, vijf papierknipkunstenaars en een sieradenmaker.
 • Feest!<em>Feest!</em>
  Van 7 tot en met 19 juni 2022 organiseert Sieraden van Utrecht in Galerie Niek Waterbolk in Utrecht een expositie met werk van acht Utrechtse goudsmeden in het kader van Utrecht 900.
 • Present!<em>Present!</em>
  Een verkooptentoonstelling van 21 november tot 24 december 2021 met onder andere werk van drie Utrechtse goud- en zilversmeden.
Lees het hele expositie-archief

Bijeenkomsten

Bijeenkomsten voor vrienden en kunstliefhebbers (mede) georganiseerd door de stichting.

 • Herstarten van activiteitenHerstarten van activiteiten
  De stichting start weer op na anderhalf jaar gedwongen stilstand.
 • Bezoek Juwelen!Bezoek <em>Juwelen!</em>

  Zondag 26 januari en zondag 23 februari 2020 bracht Sieraden van Utrecht een bezoek aan de expositie Juwelen! met lezers van de nieuwsbrief.

 • Workshop wasmodelerenWorkshop wasmodeleren
  Tijdens de expositie Ring Please organiseerde Sieraden van Utrecht tweemaal een workshop wasmodelleren.
Lees het hele bijeenkomstenarchief