Feest!

Utrechtse edelsmeden bij Galerie Waterbolk

In 2022 viert de stad Utrecht dat zij 900 jaar geleden stadsrechten verkreeg. Ter gelegenheid van dit feest exposeren acht Utrechtse edelsmeden van 7 tot en met 19 juni nieuw werk in Galerie Waterbolk in Utrecht. De deelnemers maakten voor deze expositie een speciaal stuk, waarvoor zij zich lieten inspireren door de geschiedenis en de thema’s van de viering: Feest!, ‘Gekomen om te blijven’ en ‘Stad zonder muren’. Daarnaast tonen zij ook ander recent werk.
De deelnemende goudsmeden Robean Visschers, Marike Reinhard, Stefanie de Vries, Ronald Kuijer, Karin Wichers, Suzan Hotho, Ingeborg Pinckaers en Maja Houtman treden in de voetsporen van de goud- en zilversmeden die reeds sinds de middeleeuwen in de stad te vinden zijn en continueren daarmee de traditie van Utrecht als vestigingsplaats om hun beroep uit te oefenen.
Gedurende twee weken kan iedereen genieten van unieke handgemaakte ringen, colliers, oorhangers en andere sieraden van goud en zilver.

De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt dankzij financiële ondersteuning van KF Hein Fonds en Juwon Onderlinge Schade Maatschappij.

Feest!
07.06.2022 – 19.06.2022; di.-vr. 10-18 uur; za. 11-17 uur; zo. 12-17 uur
Galerie Waterbolk, Schoutenstraat 10, 3512 GB Utrecht