Laden Evenementen

Afgelopen Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

september 2019

Karin Kortenhorst in Eemlandhuis Amersfoort

4 september - 7 oktober
Eemhuis, Eemplein 75
Amersfoort, 3812 EA Nederland

Mani is het Griekse schiereiland dat inspiratie oplevert voor de in Utrecht werkzame kunstenaars Anne Marie Spijker en Karin Kortenhorst. Deze inspiratie zet de manie in gang om werk te maken: om eindeloos metaaldraad te wikkelen en te hameren, en om verf te laten vloeien op het doek. Expositieruimte op de 4e verdieping.

Meer weten »

Karen Klein in Kunst, Natuurlijk?!!

12 september - 14 september
Agnietenkapel, Nieuwe Markt 100
Gouda, Nederland

De Utrechtse edelsmid Karen Klein is gast-exposant van MMK Kunst op de expositie Kunst, Natuurlijk?!! in Gouda, waar 10 verschillende kunstenaars een breed scala aan werk laten zien. Openingstijden: do. 13-21 uur (speciale opening 17:30 uur); vr. 11-18; za. 11-17:30 uur

Meer weten »

Maja Houtman in Taipei

17 september - 28 september
CC Gallery, No.398, Xueqin Rd., Shulin Dist.
New Taipei City, 238 Taiwan

In de Utrecht werkzame goud- en zilversmid Maja Houtman heeft een eigen expositie Twisted in CC Gallery in Taipei. Speciaal voor deze expositie maakte zij een serie theezeven met handvatten waarvoor ze het hout meenam van een reis door de Verenigde Staten.

Meer weten »

november 2019

Edelsmederij Van der Leen – Leerlingenexpositie

10 november : 12:00 - 17:00
Atelier Hans van der Leen, Deken Roesstraat 4
Utercht, Nederland

Zondag 10 november vindt in Edelsmederij Van der Leen de jaarlijkse leerlingenexpositie plaats. Iedereen is welkom in het atelier in de Deken Roesstraat.

Meer weten »

Suzan Hotho – Open Atelier

17 november : 13:00 - 17:00
De Vrije Wolf, Wolvenplein 27
Utrecht, 3512CK Nederland

Zondag 17 november organiseert Suzan Hotho een open dag in haar atelier in een cel van de voormalige gevangenis aan het Wolvenplein. Bezoekers kunnen haar collectie én nieuwe ontwerpen bekijken. Ook zal zij op verzoek uw sieraden schoonmaken. Bij voldoende belangstelling laat ik een rondleiding door de gevangenis organiseren (meld je dan hier aan). Er is koffie, een drankje en wat lekkers erbij. Belangrijk: in de directe omgeving is parkeren slecht mogelijk.

Meer weten »

februari 2020

Bezoek Juwelen!

23 februari : 10:30 - 12:30
Hermitage Amsterdam, Amstel 51
Amsterdam, Nederland

Tot 15 maart 2020 toont Hermitage Amsterdam een deel van de fabelachtige juwelencollectie uit de Hermitage in Sint-Petersburg in de tentoonstelling Juwelen! Samen met vele portretten en een overdaad aan rijk gedecoreerde japonnen en kostuums presenteert dit Amsterdamse museum twee eeuwen mode en juwelen, gedragen door de high society aan het Russische hof. Flamboyante tsarina's, grootvorsten en andere edellieden droegen bij bals en partijen de meest schitterende kostuums. Daarbij kozen ze juwelen die hun identiteit, smaak, afkomst en rijkdom toonden.…

Meer weten »

mei 2020

HammerClub 2020 (afgelast)

29 mei - 1 juni
Nederlands Zilvermuseum, Kazerneplein 4
Schoonhoven, Nederland

Vanwege de maatregelen ter voorkoming van de bestrijding van Covid-19 is evenement afgelast.

Meer weten »

juni 2020

Nationale Zilverdag Schoonhoven (afgelast)

2 juni
Schoonhoven, dam
Schoonhoven, Nederland

Vanwege de maatregelen ter voorkoming van de bestrijding van Covid-19 is evenement afgelast.

Meer weten »

Sieraden in Galerie Waterbolk (afgelast)

9 juni - 21 juni
Galerie Niek Waterbolk, Schoutenstraat 10
Utrecht, 3512 GB Nederland

In 2020 zou voor de tweede keer een selectie artistieke sieraden uit Utrechtse ateliers te vinden zijn in een expositie in Galerie Waterbolk. Helaas heeft het bestuur de expositie dit jaar moeten afgelasten in verband met de onzekere verwachtingen ten aanzien van de maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van Covid-19. De expositie is wel al besproken voor een nieuwe editie in juni 2021.

Meer weten »

Wandeling langs Utrechtse edelsmeedhistorie

21 juni : 10:30 - 12:00
Ganzenmarkt, Utrecht, Ganzenmarkt
Utrecht, Nederland

Sieraden van Utrecht organiseert wederom een stadswandeling langs een aantal historische plaatsen uit de Utrechtse goud- en zilvernijverheid. De wandeling die onder leiding staat van historicus Janjaap Luijt en een Utrechtse edelsmid doet een selectie van locaties aan die voorkomen in de wandelgids Van gevelsteen tot edelsteen. De wandeling gaat door. De wandeling begint om 10:30 uur op de Ganzenmarkt (achter het stadhuis). Deelname aan de wandeling kost € 12,50 per persoon, dit is inclusief een exemplaar van de wandelgids…

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen