Laden Evenementen

Aankomende Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

mei 2020

HammerClub 2020

29 mei - 1 juni
Nederlands Zilvermuseum, Kazerneplein 4
Schoonhoven, Nederland

De jaarlijkse internationale bijeenkomst van zilversmeden, de HammerClub, vindt dit jaar plaats in Schoonhoven van 29 mei tot en met 1 juni. Onderdeel van dit evenement is een expositie van het beste zilverwerk dat dit jaar is ingestuurd in het Nederlands Zilvermuseum. Aan deze expositie neemt ook een aantal Utrechtse zilversmeden deel. Een overzicht van namen volgt nadat de inschrijving is gesloten.

Meer weten »

juni 2020

Nationale Zilverdag Schoonhoven

2 juni
Schoonhoven, dam
Schoonhoven, Nederland

Tijdens de Nationale Zilverdag in Schoonhoven neemt een aantal Utrechtse goud- en zilversmeden deel. Nadere informatie volgt.

Meer weten »

Sieraden in Galerie Waterbolk

9 juni - 21 juni
Galerie Niek Waterbolk, Schoutenstraat 10
Utrecht, 3512 GB Nederland

Voor de tweede keer is een selectie artistieke sieraden uit Utrechtse ateliers te vinden in een expositie in Galerie Waterbolk. Gedurende twee weken strijkt een groep Utrechtse edelsmeden hier neer. Hier zal een ruim assortiment te zien zijn aan sieraden en objecten dat zij maakten. Nadere informatie over deelname en openingstijden volgt.

Meer weten »

Wandeling langs Utrechtse edelsmeedhistorie

21 juni : 10:30 - 12:00
Ganzenmarkt, Utrecht, Ganzenmarkt
Utrecht, Nederland

Sieraden van Utrecht organiseert wederom een stadswandeling langs een aantal historische plaatsen uit de Utrechtse goud- en zilvernijverheid. De wandeling die onder leiding staat van historicus Janjaap Luijt en een Utrechtse edelsmid doet een selectie van locaties aan die voorkomen in de wandelgids Van gevelsteen tot edelsteen. De wandeling wordt afgesloten met een nagesprek onder het genot van een drankje bij Galerie Waterbolk. De wandeling begint om 10:30 uur op de Ganzenmarkt (achter het stadhuis). Deelname aan de wandeling kost…

Meer weten »

augustus 2020

Utrechtse Smeden Borrel met barbecue

22 augustus : 19:00 - 22:00
Atelier Karin Wichers, Europalaan 2B
Utrecht, 3526 KS

Als begin van het nieuwe seizoen organiseren we met en voor de Utrechtse goud- en zilversmeden een barbecue. Deelnemers nemen iets mee voor op het rooster of om de glazen te vullen. Wij zorgen voor de nodige barbecues. Nadere informatie volgt.

Meer weten »

december 2020

Nacht van het Zilver

12 december : 18:00
Schoonhoven Schoonhoven, Nederland

Ook dit jaar heeft de organisatie van de Nacht van het Zilver Sieraden van Utrecht uitgenodigd om een expositie in te richten. Deelnemers aan deze expositie waarvoor Sieraden van Utrecht alle Utrechtse edelsmeden heeft aangeschreven zijn. Nadere informatie en mogelijkheid tot aanmelden volgt.

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen