Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zilver voor iedereen

12 december - 27 juni

Het Stedelijk Museum Zutphen zet historisch zilver (Hollandia-zilver uit Zutphen) voor het voetlicht, in combinatie met hedendaags zilver. Dit laatste om te benadrukken hoe bijzonder het is dat een eeuwenoud ambacht de tijd glansvol heeft getrotseerd, bruisend van vitaliteit en springlevend is.

Zilver voor iedereen is een tentoonstelling die uitnodigt te genieten van de schitterende schoonheid van oud en nieuw zilver. Maar liefst 21 hedendaagse zilversmeden, waarvan maar liefst vijf uit Utrecht tonen objecten in een rijk scala aan vormen en stijlen. Hun werk wortelt in een eeuwenoude ambachtelijke traditie, maar vernieuwing en experiment in materiaal en techniek maken hun werk uiterst actueel ‘van nu’. Op verzoek lieten zij zich inspireren door het Zutphens Hollandia zilver, dat tussen 1917 en 1950 gemaakt werd in de Hollandia Zilversmederij aan het Hagepoortplein.

In de tentoonstelling vertegenwoordigde Utrechtse zilversmeden zijn Kaj Bras, Maja Houtman, Bas Jansen, Willem Noyons en Liv-Maritt Prins van Wijngaarden.

Gegevens

Begin:
12 december
Einde:
27 juni
Evenement Categorie:

Locatie

Stedelijk Museum Zutphen
’s Gravenhof 4
Zutphen,