Bezoek Münster Domschat

Van 8 maart tot en met 10 juni 2019 toont Museum Catharijneconvent in Utrecht de rijkdom van de Münster Domschat. Al eeuwenlang worden in de Dom van Münster oogverblindende rijkdommen bewaard. Deze schat heeft oorlogen, rampspoed en beeldenstormers overleefd en verlaat nu voor het eerst in de geschiedenis de schatkamer om in Utrecht te schitteren…
Uit oude archieven weten we dat de Utrechtse Domkerk in de middeleeuwen een vergelijkbare verzameling bezat. Net als de schat van Münster bestond de kern van de Utrechtse Domschat uit zeer kostbare relieken van belangrijke heiligen, gevat in zilver, goud en edelstenen.

Bezoek
Sieraden van Utrecht bracht zondag 10 maart met 12 donateurs en lezers van de nieuwsbrief een bezoek aan de tentoonstelling. Oud-conservator Casper Staal gaf een toelichting bij de verscheidenheid aan religieus edelsmeedwerk en een aantal Utrechtse edelsmeden vertelde over de gebruikte technieken bij de fabricage van de reliekhouders, kelken en monstransen. Het bezoek aan de tentoonstelling werd afgesloten met een drankje in het museumcafé.