Bezoek Münster Domschat

Van 8 maart tot en met 10 juni 2019 toont Museum Catharijneconvent in Utrecht de rijkdom van de Münster Domschat. Al eeuwenlang worden in de Dom van Münster oogverblindende rijkdommen bewaard. Deze schat heeft oorlogen, rampspoed en beeldenstormers overleefd en verlaat nu voor het eerst in de geschiedenis de schatkamer om in Utrecht te schitteren…
Uit oude archieven weten we dat de Utrechtse Domkerk in de middeleeuwen een vergelijkbare verzameling bezat. Net als de schat van Münster bestond de kern van de Utrechtse Domschat uit zeer kostbare relieken van belangrijke heiligen, gevat in zilver, goud en edelstenen.

Bezoek
Sieraden van Utrecht nodigt donateurs en lezers van de nieuwsbrief uit voor een bezoek aan de tentoonstelling. Oud-conservator Casper Staal heeft aangeboden een toelichting te geven bij de verscheidenheid aan religieus edelsmeedwerk en een aantal Utrechtse edelsmeden zal iets vertellen over de gebruikte technieken.
Het bezoek aan de tentoonstelling zal worden afgesloten met een drankje in het museumcafé.

Waar, wanneer, hoe
Zondag 10 maart 2019, 11:15 uur, verzamelen in de centrale hal van het museum. Museum Catharijneconvent, Lange Nieuwstraat 38, 3512 PH Utrecht.
Deelnemers betalen zelf de toegang tot het museum, de overige kosten neemt de stichting voor zich. In verband met de voorbereidingen word men verzocht zich aan te melden op info@sieradenvanutrecht.nl.