Berichten

Om het artistieke werk van Utrechtse goud- en zilversmeden aan een breed publiek te tonen, organiseert Sieraden van Utrecht laagdrempelige exposities en bijeenkomsten. Daarbij werkt zij samen met galeries, de kunstuitleen en musea. Daarnaast promoot zij activiteiten van edelsmeden in Utrecht. Om als eerste op de hoogte te zijn, kunt u zich geheel vrijblijvend aanmelden voor de digitale nieuwsbrief.


Exposities

Recente sieradententoonstellingen in Utrecht of met werk van Utrechtse edelsmeden waren:

Lees het hele expositie-archief

Bijeenkomsten

Recente bijeenkomsten voor donateurs en kunstliefhebbers (mede) georganiseerd door de stichting waren:

 • Bezoek Münster Domschat Sieraden van Utrecht organiseert voor donateurs en lezers van de nieuwsbrief een bezoek aan de tentoonstelling onder leiding van oud-conservator Casper Staal.
 • Voel- en beleefdag voor blinden
  Op uitnodiging van Zilverkamer Zeist en Stichting KUBES leverde Sieraden van Utrecht een bijdrage aan een voel- en beleefdag voor blinden en slechtzienden op zaterdag 15 december bij Bartimeus in Zeist.
 • Sieraad modeleren in was
  Zaterdag 10 november organiseerde Sieraden van Utrecht een workshop wasmodelleren onder leiding van Maja Houtman en Karin Wichers.
 • Gastheerschap & Cultuur
  Zondag 14 oktober hielden Gastheerschap & Cultuur en Sieraden van Utrecht gezamenlijk een geslaagde wandeling. Op zes verschillende plekken vertelden Utrechtse edelsmeden iets over hun vak en de plek waar zij stonden.
 • Wandeling langs Van Kempen en Begeer
  Zondag 16 september organiseerde Sieraden van Utrecht een stadswandeling langs plaatsen waar de Utrechtse goud- en zilversmeden uit de families Van Kempen en Begeer werkten en woonden.
Lees het hele bijeenkomstenarchief