Berichten

Om het artistieke werk van Utrechtse goud- en zilversmeden aan een breed publiek te tonen, organiseert Sieraden van Utrecht laagdrempelige exposities en bijeenkomsten. De data vindt u in de agenda op deze website. Daarbij werkt zij samen met galeries, de kunstuitleen en musea. Daarnaast promoot zij activiteiten van edelsmeden in Utrecht. Om als eerste op de hoogte te zijn, kunt u zich geheel vrijblijvend aanmelden voor de digitale nieuwsbrief.


Exposities

Recente sieradententoonstellingen in Utrecht of met werk van Utrechtse edelsmeden waren:

 • Steen Papier Schaar<em>Steen Papier Schaar</em>
  Van 6 tot en met 18 juni 2023 organiseren de Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst en Sieraden van Utrecht in Galerie Niek Waterbolk in Utrecht een expositie met werk van vier Utrechtse goudsmeden, vijf papierknipkunstenaars en een sieradenmaker.
 • Feest!<em>Feest!</em>
  Van 7 tot en met 19 juni 2022 organiseert Sieraden van Utrecht in Galerie Niek Waterbolk in Utrecht een expositie met werk van acht Utrechtse goudsmeden in het kader van Utrecht 900.
 • Present!<em>Present!</em>
  Een verkooptentoonstelling van 21 november tot 24 december 2021 met onder andere werk van drie Utrechtse goud- en zilversmeden.
 • papier ZILVER staal<em>papier ZILVER staal</em>
  Van 8 tot en met 20 juni 2021 organiseerde Sieraden van Utrecht in Galerie Niek Waterbolk in Utrecht een expositie met werk van twee Utrechtse goudsmeden met een tweede kunsttalent.
 • Nacht van het Zilver 2019Nacht van het Zilver 2019
  Sieraden van Utrecht was aanwezig tijdens de Nacht van het Zilver op 14 december in de voormalige Vierschaar van het Stadhuis van Schoonhoven.
Lees het hele expositie-archief

Bijeenkomsten

Recente bijeenkomsten voor donateurs en kunstliefhebbers (mede) georganiseerd door de stichting waren:

 • Herstarten van activiteitenHerstarten van activiteiten
  De stichting start weer op na anderhalf jaar gedwongen stilstand.
 • Bezoek Juwelen!Bezoek <em>Juwelen!</em>

  Zondag 26 januari en zondag 23 februari 2020 bracht Sieraden van Utrecht een bezoek aan de expositie Juwelen! met lezers van de nieuwsbrief.

 • Workshop wasmodelerenWorkshop wasmodeleren
  Tijdens de expositie Ring Please organiseerde Sieraden van Utrecht tweemaal een workshop wasmodelleren.
 • Wandeling langs Utrechtse goud- en zilvernijverheidWandeling langs Utrechtse goud- en zilvernijverheid
  Zondagochtend 14 april liep een groep van zeven belangstellende wederom de stadswandeling langs een aantal historische plaatsen uit de Utrechtse goud- en zilvernijverheid.
 • Bezoek Münster DomschatBezoek Münster Domschat
  Sieraden van Utrecht bracht met donateurs en lezers van de nieuwsbrief een bezoek aan de tentoonstelling onder leiding van oud-conservator Casper Staal.
Lees het hele bijeenkomstenarchief