Berichten

Om het artistieke werk van Utrechtse goud- en zilversmeden aan een breed publiek te tonen, organiseert Sieraden van Utrecht laagdrempelige exposities en bijeenkomsten. De data vindt u in de agenda op deze website. Daarbij werkt zij samen met galeries, de kunstuitleen en musea. Daarnaast promoot zij activiteiten van edelsmeden in Utrecht. Om als eerste op de hoogte te zijn, kunt u zich geheel vrijblijvend aanmelden voor de digitale nieuwsbrief.


Exposities

Recente sieradententoonstellingen in Utrecht of met werk van Utrechtse edelsmeden waren:

Lees het hele expositie-archief

Bijeenkomsten

Recente bijeenkomsten voor donateurs en kunstliefhebbers (mede) georganiseerd door de stichting waren:

 • Bezoek Juwelen!Bezoek <em>Juwelen!</em>

  Zondag 26 januari en zondag 23 februari bracht Sieraden van Utrecht een bezoek aan de expositie Juwelen! met lezers van de nieuwsbrief.

 • Workshop wasmodelerenWorkshop wasmodeleren
  Tijdens de expositie Ring Please organiseerde Sieraden van Utrecht tweemaal een workshop wasmodelleren.
 • Wandeling langs Utrechtse goud- en zilvernijverheidWandeling langs Utrechtse goud- en zilvernijverheid
  Zondagochtend 14 april liep een groep van zeven belangstellende wederom de stadswandeling langs een aantal historische plaatsen uit de Utrechtse goud- en zilvernijverheid.
 • Bezoek Münster DomschatBezoek Münster Domschat
  Sieraden van Utrecht bracht met donateurs en lezers van de nieuwsbrief een bezoek aan de tentoonstelling onder leiding van oud-conservator Casper Staal.
 • Voel- en beleefdag voor blindenVoel- en beleefdag voor blinden

  Op uitnodiging van Zilverkamer Zeist en Stichting KUBES leverde Sieraden van Utrecht een bijdrage aan een voel- en beleefdag voor blinden en slechtzienden op zaterdag 15 december bij Bartimeus in Zeist.
Lees het hele bijeenkomstenarchief