Excursie naar Kwab in het Rijksmuseum

Van 30 juni tot en met 16 september 2018 toont het Rijksmuseum in ruim honderd kunstwerken de hoogtepunten van dit ‘Dutch Design’ van de Gouden Eeuw in de tentoonstelling “KWAB – Design in de eeuw van Rembrandt”. De tentoonstelling besteedt uitgebreid aandacht aan de kwabstijl: de belangrijkste en meest sensationele bijdrage die Nederland heeft geleverd aan de ontwikkeling van de interieurkunst in Europa. Het was de uit Utrecht afkomstige zilversmid Paulus van Vianen die met deze stijl begon en zijn broer Adam die de meest uitgesproken kan in kwab-stijl vervaardigde. Zij genoten in hun tijd een ongekende status en zetten de trend in Engeland, Duitsland en Frankrijk.

Graag nodigt Stichting Sieraden van Utrecht de donateurs en lezers van de nieuwsbrief uit voor een excursie naar deze tentoonstelling op zondag 29 juli 2018. We beginnen om 12:15 uur in de centrale entreehal van het museum. Wie met het openbaar vervoer reist vanaf Utrecht (trein naar Amsterdam Amstel en daarna metro en tram) kan samen met anderen reizen. Vanaf Utrecht Centraal vertrekt de trein om 11:28 uur, spoor 7.

De kosten van deze excursie bedragen uw reiskosten en de toegang tot het museum (€ 17,50 / Museumkaart gratis). Aanmelding vooraf is niet nodig.