Exposities

Een middel voor de verspreiding van de liefde voor én kennis over de goud- en zilversmidsnijverheid in Utrecht is het organiseren van exposities. Recente uitingen van de stichting waren:

 • Schatten in de Botanische Tuinen
  In mei 2018 toont het collectief in de Botanische Tuinen Utrecht sieraden die zijn geïnspireerd op het thema 'Botanic Guardians'
 • Afsluiting Westdijkjaar
  Op 31 oktober is het Westerdijkjaar officieel afgesloten met een bijeenkomst in het Westerdijk Fungal Biodiversity Institute. Onder auspiciën van Sieraden van Utrecht werd bij die gelegenheid een selectie sieraden getoond, geïnspireerd op deze eerste vrouwelijke hoogleraar en haar werk.
 • Sieraden in de Kunstuitleen 2017
  Voor het najaar 2017 was een expositie gepland van Utrechtse edelsmeden in de Kunstuitleen. In de ochtend van 14 juni 2017 werd de Kunstuitleen echter getroffen door brand in een opslagruimte, waardoor het project Sieraden in de Kunstuitleen een jaar moet worden uitgesteld.

Exposities van anderen
Behalve het organiseren van eigen exposities, promoot de stichting actief exposities georganiseerd door anderen. Recent waren dit onder andere:

 • Leerlingen Expositie 2017
  Zondag 12 november vindt weer de jaarlijkse leerlingenexpositie van Edelsmederij Hans van der Leen plaats.
 • Amalgame
  Deze zomer had de Utrechtse goudsmid Kevin Timmerman gedurende vijf weken een solo-tentoonstelling in de Cultuurcantine in Fort Maarsseveen.
 • Schatten in de Oude Hortus IV
  'Leef! Werken en Feesten' inspireert Utrechtse edelsmeden
  Gedurende drie weken toonde het collectief Utrechtse Schatten in de Oude Hortus van Utrecht sieraden die zijn geïnspireerd op het werk en leven van Johanna Westerdijk in de Oude Hortus in Utrecht.