Berichten

Om het artistieke werk van Utrechtse goud- en zilversmeden aan een breed publiek te tonen, organiseert Sieraden van Utrecht laagdrempelige exposities en bijeenkomsten. Daarbij werkt zij samen met galeries, de kunstuitleen en musea. Daarnaast promoot zij activiteiten van edelsmeden in Utrecht. Om als eerste op de hoogte te zijn, kunt u zich geheel vrijblijvend aanmelden voor de digitale nieuwsbrief.


Exposities

Publicaties

 • Van Gevelsteen tot Edelsteen
  Ter gelegenheid van Open Monumentendag 2016 verscheen de publicatie Van Gevelsteen tot Edelsteen; wandelend langs Utrechtse goud- en zilvernijverheid. De publicatie beschrijft een wandeling langs historische locaties in de Utrechtse binnenstad, waar in het verleden goud- en zilversmeden waren gevestigd of tegenwoordig werkzaam zijn.

Bijeenkomsten

 • Wandeling langs Van Kempen en Begeer
  Zondag 16 september organiseerde Sieraden van Utrecht een stadswandeling langs plaatsen waar de Utrechtse goud- en zilversmeden uit de families Van Kempen en Begeer werkten en woonden.
 • Wandeling langs Utrechtse Edelsmidshistorie
  Zondag 19 augustus organiseerde Sieraden van Utrecht een stadswandeling langs een aantal historische plaatsen uit de Utrechtse goud- en zilvernijverheid.
 • Kwab in het Rijksmuseum
  Zondag 29 juli 2018 organiseerde Sieraden van Utrecht een excursie naar de tentoonstelling "KWAB - Design in de eeuw van Rembrandt" in het Rijksmuseum.