Sieraden van Utrecht

In de gemeente Utrecht wonen en werken circa 100 goud- en zilversmeden die actief bezig zijn met hun beroep. Stichting Sieraden van Utrecht probeert hun werk onder de aandacht te brengen van een breed publiek van kunstliefhebbers, verzamelaars en andere belangstellenden, met als doel steun te werven voor een ambacht in de verdrukking. Lees hier hoe we dat doen>>>

Utrechtse edelsmeden

Onderstaand overzicht brengt u naar de websites van individuele Utrechtse edelsmeden. Klik hiervoor op de afbeelding. In Utrecht werkzame edelsmeden die opgenomen willen worden (kosteloos), maken dat kenbaar via het contactformulier.

Arthur Abeill├ę
Maja Badnjevic (Maja Lava)
Monique de Broekert (&jewels)
Mei-Ling Hagens (LINGdesign)
Tobias van Helden
Chiel Hendriks (Nobilia)
Maja Houtman
Bas Jansen
Karen Klein
Ronald Kuijer (Edelstijl)
Leen Loffeld
Anneke Schollaardt
Kevin Timmerman
Utrechtse Schatten
Robean Visschers (Goudstof Smeedt)
Jacqueline Rodenburg (Spoenk)
Stefanie de Vries
Karin Wichers

Exposities

Recente sieradententoonstellingen in Utrecht of met werk van Utrechtse edelsmeden waren:

Lees het hele expositie-archief

Bijeenkomsten

Recente bijeenkomsten voor donateurs en kunstliefhebbers (mede) georganiseerd door de stichting waren:

 • Voel- en beleefdag voor blinden
  Op uitnodiging van Zilverkamer Zeist en Stichting KUBES leverde Sieraden van Utrecht een bijdrage aan een voel- en beleefdag voor blinden en slechtzienden op zaterdag 15 december bij Bartimeus in Zeist.
 • Sieraad modeleren in was
  Zaterdag 10 november organiseerde Sieraden van Utrecht een workshop wasmodelleren onder leiding van Maja Houtman en Karin Wichers.
 • Gastheerschap & Cultuur
  Zondag 14 oktober hielden Gastheerschap & Cultuur en Sieraden van Utrecht gezamenlijk een geslaagde wandeling. Op zes verschillende plekken vertelden Utrechtse edelsmeden iets over hun vak en de plek waar zij stonden.
 • Wandeling langs Van Kempen en Begeer
  Zondag 16 september organiseerde Sieraden van Utrecht een stadswandeling langs plaatsen waar de Utrechtse goud- en zilversmeden uit de families Van Kempen en Begeer werkten en woonden.
Lees het hele bijeenkomstenarchief