Beste nieuwsbrieflezer,

Een warme en droge zomer loopt tegen zijn einde. Een zomer waarin Sieraden van Utrecht twee activiteiten organiseerde: een excursie aan de tentoonstelling Kwab in het Rijksmuseum Amsterdam en een wandeling langs historische edelsmidsplaatsen door de binnenstad van Utrecht. Voor de wandeling bestond meer belangstelling dan dat er plaatsen beschikbaar waren. Reden om komende maand opnieuw de wandelschoenen aan te trekken. Begin oktober doet een aantal edelsmeden mee aan de Open Atelierroute en is goudsmeedwerk ook te vinden tijdens de Tuindagen in Slot Zuylen.

---

Nieuws

Wandeling langs Van Kempen en Begeer

Zondag 16 september organiseert Sieraden van Utrecht een stadswandeling langs plaatsen waar de Utrechtse goud- en zilversmeden uit de families Van Kempen en Begeer in de 19de en 20ste werkten en woonden.

Meer lezen

---

Tuindagen in Slot Zuylen

Tijdens de tuindagen in Slot Zuylen op zondag 7 oktober heeft Ronald Kuijer van EdelStijl in het kasteel een expositie met zijn werk.

Meer lezen.

---

Atelierroute Utrecht 2018

Zondag 7 en zondag 14 oktober vindt de atelierroute Utrecht 2018 plaats. Meer dan 200 kunstenaars van verschillende disciplines zetten dan de deur open voor belangstellenden. Deelnemende edelsmeden zijn Marike Reinhard, Jet Bartman, Juffrouw Dubois, Zita Jansen en Edelsmederij Hans van der Leen.

Meer lezen.

---

Verslagen

Wandeling langs Utrechtse Edelsmidshistorie

Zondag 19 augustus organiseerde Sieraden van Utrecht een stadswandeling langs een aantal historische plaatsen uit de Utrechtse goud- en zilvernijverheid.

Meer lezen.

---

Kwab in het Rijksmuseum


Voor donateurs en Utrechtse edelsmeden organiseerde Sieraden van Utrecht een excursie naar de tentoonstelling KWAB - Design in de eeuw van Rembrandt in het Rijksmuseum.

Meer lezen.

---

Meer donateurs gezocht

In de gemeente Utrecht wonen en werken ruim 100 goud- en zilversmeden. Zij houden een kostbaar ambacht in stand. Een ambacht dat uitsluitend kan blijven voortleven zolang kunstliefhebbers, verzamelaars en anderen de handgemaakte sieraden en voorwerpen verkiezen boven het machinaal vervaardigde massaproduct. Om de Utrechtse goud- en zilversmeden te steunen en hen in de gelegenheid te stellen zich te presenteren, is Stichting Sieraden van Utrecht opgericht. De stichting promoot het goud- en zilversmidsambacht in Utrecht. Ze tracht dit doel te bereiken door:
- het organiseren van bijeenkomsten;
- het organiseren van exposities;
- het uitgeven van publicaties.
Voor de bekostiging van haar projecten is de stichting afhankelijk van giften en donaties. Daarom wordt u van harte uitgenodigd een ambacht in de verdrukking een handje te helpen. Dit kan door onze website te bezoeken en zich aan te melden als donateur.
Vanzelfsprekend hebben donateurs een streepje voor en ontvangen zij als eerste uitnodigingen voor bijeenkomsten en exposities.

---