---

Nieuwsbrief

januari 2017

Allereerst wenst het bestuur van Stichting Sieraden van Utrecht de abonnees op de nieuwsbrief en de donateurs een gelukkig en voorspoedig 2017. Sinds haar oprichting in september 2016 heeft de stichting al een paar activiteiten mogen ontplooien. Met deze nieuwbrief willen we u hiervan op de hoogte stellen.

---

Open Monumentendag 2016
Als eerste was er de aanwezigheid van de stichting op de monumentenmarkt in de pandhof van de Dom tijdens de Open Monumentendag 2016. Speciaal voor deze gelegenheid verscheen het boekje “Van gevelsteen tot edelsteen”. Een publicatie met een stadswandeling langs plaatsen in de Utrechtse binnenstad, waar tegenwoordig edelsmeden zijn gevestigd of waar nog restanten zijn te zien van activiteiten van goud- of zilversmeden. Met dit boekje in de hand kan elke lezer zelfstandig de wandeling door de Utrechtse binnenstad lopen. De verkoop van de gids via Utrechtse boekhandels en Het Utrechts Archief verloopt voorspoedig.

Nacht van het Zilver
Een tweede wapenfeit van de stichting was de bemiddeling en ondersteuning bij de presentatie van Utrechtse edelsmeden tijdens de Nacht van het Zilver in Schoonhoven. De organisatie van de Nacht van het Zilver benaderde de stichting met het verzoek tijdens de Nacht van het Zilver de raadszaal te vullen met een expositie, waarbij de Schoonhovenaren de voorkeur uitgesproken voor fairtrade sieraden. Daarop zijn alle Utrechtse edelsmeden in de gelegenheid gesteld hieraan deel te nemen. Vrijwel alle aanmeldingen waren afkomstig van deelnemers aan de eerder in 2016 gehouden expositie “Schatten in de Hortus III”. Gedurende de Nacht van het Zilver hebben ruim 1000 geïnteresseerden het Utrechtse werk bewonderd.

Help Nederland vooruit
In november meldde de stichting een van haar projecten aan voor de campagne “Help Nederland vooruit” van het ING Nederlandfonds. Mede vanwege het overweldigend aantal aanmeldingen, werd het project helaas niet geselecteerd om door te gaan naar de stemronde. Wellicht volgend jaar beter.

Externe communicatie
Om Sieraden van Utrecht meer exposure te geven is een website opgezet die nog steeds in ontwikkeling is. Daarnaast zijn folders en ansichtkaarten gedrukt en verscheen in de brochure van de Nacht van het Zilver een advertentie om bij de morgenstond vooral donateur te worden. Inmiddels hebben de eerste donateurs zich aangemeld. Daarnaast heeft een aantal personen de stichting een kleine financiële bijdrage geschonken.

Plannen voor 2017
Voor het nieuwe jaar heeft de stichting al een aantal plannen. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: we spreken met de kunstuitleen in Utrecht en leggen contact met Creative Europe Desk NL.

---

Nog geen donateur?
Sieraden van Utrecht is voor haar financiering afhankelijk van giften, sponsoring en subsidies. Bijdragen van donateurs stellen de stichting in staat de Utrechtse edelsmeden een podium te verschaffen. Word daarom donateur en blijf op de hoogte van onze activiteiten. Daarmee steunt u de instandhouding van een kostbaar ambacht Als donateur ontvangt u uitnodigingen voor de vernissages van tentoonstellingen en andere bijeenkomsten en de mogelijkheid goudsmidsateliers te bezoeken.
Aanmelden als donateur, klik hier.

Promotie maken
Wilt u Sieraden van Utrecht onder de aandacht brengen van anderen, vraag dan een pakje folders of ansichtkaarten aan via info@sieradenvanutrecht.nl. Daarnaast staat het u natuurlijk vrij deze nieuwsbrief door te sturen (tip: verwijder dan wel onderstaande links waarmee u uw abonnement beheert).

---