Sieraden van Utrecht

Nieuwsbrief december 2017

Beste lezer,

Dit is de laatste nieuwsbrief van 2017 met nieuwtjes en een agenda van de activiteiten die het werk van Utrechtse edelsmeden voor het voetlicht brengen.

Afgelopen jaar ontving u deze nieuwsbrief steeds geheel vrijblijvend en ook in het nieuwe jaar kunt u daarop blijven rekenen. Maar niets in de wereld is gratis en daarom heeft de stichting donateurs nodig: kunstliefhebbers, verzamelaars, historici, en anderen die het edele ambacht graag een handje helpen. Daarom vragen we u als goed voornemen het donateurschap te overwegen. Donateur worden kan eenvoudig via onderstaande link.
Aanmelden als donateur, klik hier

Met vriendelijke groet,
Karin Wichers, Maja Houtman, Robean Visschers, Janjaap Luijt.

---

Lustrumbijeenkomst VVAO

Tijdens de Lustrumbijeenkomst van de Vereniging van Vrouwen met een Academische Opleiding (VVAO) Utrecht op zaterdag 16 december wordt een tentoonstelling ingericht van sieraden rond het thema Johanna Westerdijk. Na de lezingen kunnen de deelnemers van de bijeenkomst kennis maken met een aantal de sieradenmakers.

---

Najaarsbijeenkomst KNMV

Tijdens de najaarsbijeenkomst van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Microbiologie, sectie micologie, op 24 november gaf Maja Houtman een korte inleiding over sieraden geïnspireerd op schimmels. Gelijktijdig werd een presentatie ingericht over hetzelfde onderwerp met werk van MAAK!design en de Utrechtse edelsmeden Maja Badnjevic, Matha Castañeda, Mei-Ling Hagens, Maja Houtman, Zita Jansen, Marike Reinhard, Kevin Timmerman en Karin Wichers.

---

Evenementenagenda

Sinds de vorige nieuwsbrief is verder gewerkt aan verbeteringen aan de website. Een nieuw onderdeel is een lijst van publieke evenementen waar Utrechtse goud- en zilversmeden zich presenteren, zoals tentoonstellingen, open dagen of deelname aan een atelierroute.
Utrechtse edelsmeden die een activiteit willen melden, nemen contact op via het aanmeldingsformulier.

---