Sieraden van Utrecht

Nieuwsbrief september 2017

Beste lezer,

De zomervakanties zijn voorbij en daarom is het tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Afgelopen maand vond er een geslaagde bijeenkomst plaats voor de donateurs en mocht de Utrechtse goudsmid Kevin Timmerman rekenen op een drukbezochte opening van zijn expositie in Fort Maarsseveen. Ondertussen vinden er voorbereidingen plaats voor meer activiteiten, waaronder een aantal presentaties.

---

Amalgame

Nog tot 22 september toont de Utrechtse goudsmid Kevin Timmerman in de Cultuurcantine in Fort Maarsseveen nieuw werk in de tentoonstelling Amalgame. Voor de lezers van deze digitale nieuwsbrief geeft hij zaterdag 16 september vanaf 13 uur een toelichting op zijn werk in de tentoonstelling. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via de website.

De expositie is geopend van woensdag tot en met zondag tussen 10 en 17 uur.

Meer...

---
Amalgame

Geslaagde wandeling

Onder leiding van Robean Visschers en Janjaap Luijt namen zondag 13 augustus negen donateurs van de stichting deel aan de wandeling langs plaatsen waar ooit Utrechtse goud- en zilversmeden woonden en werkten en waarvan nog sporen in het straatbeeld zijn te zien. We liepen een ingekorte versie van Van Gevelsteen tot Edelsteen en hadden nog een nagesprek op een terras. Gezien de positieve reacties is de wandeling voor herhaling vatbaar.

---
Wandeling voor donateurs

Plannen

In de vorige nieuwsbrief werd al aangekondigd dat er mogelijkheden gezocht worden om op korte termijn een of meer tentoonstellingen of presentaties te organiseren van werk van Utrechtse goud- en zilversmeden. Inmiddels worden er gesprekken gevoerd met een groot winkelbedrijf, een galerie en een aantal service-clubs en verenigingen. Sommige idee├źn zijn bijna uitgekristalliseerd, waar andere zich nog in een onderzoeksfase vinden. Zodra er concrete plannen zijn, komen we hiermee naar buiten.

---
naar het portaal

Portaal Utrechtse edelsmeden

Sinds de vorige nieuwsbrief is aan het portaal een aantal nieuwe websites van Utrechtse edelsmeden toegevoegd. De lijst groeit voortdurend en regelmatig worden de afbeeldingen aangepast. Utrechtse goud- en zilversmeden die niet eerder reageerden op de oproep, kunnen zich nog steeds aanmelden.

---