Nieuwsbrief

juni 2017

Ditmaal de nieuwsbrief nog voordat de maand begonnen is. De reden: twee herinneringen aan. De eerste om maandag aanstaande de Nationale Zilverdag niet te vergeten en de tweede om de door Utrechtse Schatten georganiseerde tentoonstelling in de Oude Hortus niet te missen. Ook attenderen we u graag op de tentoonstelling in het gemeentehuis van Zeist over het verleden van de bestekindustrie in die plaats. Tot slot melden we dat Sieraden van Utrecht ook te volgen is op Facebook.

---

New Smiths under the Dome

Tweede Pinksterdag, 5 juni 2017
Breng een bezoek aan de Nationale Zilverdag in Schoonhoven! Die dag presenteren de Utrechtse edelsmeden Arthur Abeillé, Maja Badnjevic, Rose Blokhuis en Jacqueline Rodenburg zich aan het grote publiek in het paviljoen van Stichting Sieraden van Utrecht.
Meer lezen.

---
Foto: Boris Schmidt Fotografie

Nog tot 5 juni
'Leef! Werken en Feesten' inspireerde Utrechtse edelsmeden. Nog tot en met Tweede Pinksterdag toont het collectief Utrechtse Schatten sieraden die zijn geïnspireerd op het werk en leven van Johanna Westerdijk in de Oude Hortus in Utrecht. De tentoonstelling omvat ruim honderd unieke ringen, colliers, oorhangers en andere sieraden. De sieraden vormen de neerslag van de inspiratie die 24 ambachtelijk geschoolde edelsmeden op het gebied van fytopathologie, schimmels en Johanna’s motto: “Werken en feesten vormt schoone geesten” hebben opgedaan.

Meer lezen.

---

Zilverkamer Zeist

Tot eind juni
Tussen 1904 en 1985 was de zilverindustrie een van de grootste werkgevers in Zeist. Op economisch, stedenbouwkundig en maatschappelijk gebied drukte het zilver zijn stempel. Tot het einde van de maand juni is in het gemeentehuis van Zeist een tentoonstelling ingericht waar een grote collectie aan producten van de bekende fabriek Gerritsen, Gerritsen & Van Kempen, Van Kempen & Begeer, Gero en Sola zijn te bewonderen. Geopend tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, toegang gratis. De tentoonstelling is een initiatief van de Zilverkamer Zeist.

---

Nog geen donateur?

Sieraden van Utrecht is voor haar financiering afhankelijk van giften, sponsoring en subsidies. Bijdragen van donateurs stellen de stichting in staat de Utrechtse edelsmeden een podium te verschaffen. Word daarom donateur en blijf op de hoogte van onze activiteiten. Daarmee steunt u de instandhouding van een kostbaar ambacht Als donateur ontvangt u uitnodigingen voor de vernissages van tentoonstellingen en andere bijeenkomsten en de mogelijkheid goudsmidsateliers te bezoeken.
Aanmelden als donateur, klik hier

---