Nieuwsbrief

mei 2017

In deze nieuwsbrief de stand van zaken rond de projecten New Smiths under the Dome en Sieraden in de Kunstuitleen 2017. Verder de aankondiging van de door Utrechtse Schatten georganiseerde tentoonstelling 'Schatten in de Hortus'.

---

New Smiths Under the Dome

Tweede Pinksterdag, 5 juni 2017
Breng een bezoek aan de Nationale Zilverdag in Schoonhoven! Die dag presenteren de Utrechtse edelsmeden Arthur Abeillé, Maja Badnjevic, Rose Blokhuis en Jacqueline Rodenburg zich aan het grote publiek in het paviljoen van Stichting Sieraden van Utrecht.
Meer lezen.

---

Sieraden in de Kunstuitleen 2017

In samenwerking met Kunstuitleen Utrecht organiseert Stichting Sieraden van Utrecht een project om een verbinding tot stand te brengen tussen edelsmeden en beeldende kunst. Tien Utrechtse goud- en zilversmeden hebben zich aangemeld om een sieraad of object te vervaardigen geïnspireerd op een kunstwerk uit de collectie van de kunstuitleen. Begin juni zullen zij bijeenkomen om het project verder inhoud te geven.

Meer lezen.

---
Foto: Boris Schmidt Fotografie

13 mei - 5 juni 2017
'Leef! Werken en Feesten' inspireert Utrechtse edelsmeden. Gedurende drie weken toont het collectief Utrechtse Schatten sieraden die zijn geïnspireerd op het werk en leven van Johanna Westerdijk in de Oude Hortus in Utrecht. De tentoonstelling (geen activiteit van de stichting) omvat ruim honderd unieke ringen, colliers, oorhangers en andere sieraden. De sieraden vormen de neerslag van de inspiratie die 24 ambachtelijk geschoolde edelsmeden op het gebied van fytopathologie, schimmels en Johanna’s motto: “Werken en feesten vormt schoone geesten” hebben opgedaan.

Meer lezen.

---

Donateur worden

Laatste actieweken
Wie vóór 1 juni donateur wordt, ontvangt een gratis exemplaar van de wandelgids Van Gevelsteen tot Edelsteen. Sieraden van Utrecht is voor haar financiering volledig afhankelijk van giften, sponsoring en subsidies. Bijdragen van donateurs stellen de stichting in staat de Utrechtse edelsmeden een podium te verschaffen. Word daarom donateur en blijf op de hoogte van onze activiteiten. Daarmee steun je de instandhouding van een kostbaar ambacht.
Meer en aanmelden...

---

Ondersteuning van ideeën

Heb je als Utrechtse goud- of zilversmid een goed idee waarmee je jouw ambacht en dat van je collega's naar een hoger niveau kunt tillen, dan kan Stichting Sieraden van Utrecht je wellicht helpen bij de realisatie van je plan. Dit kan zijn door het leggen van contacten, het bieden van organisatorische ondersteuning of met een financiële bijdrage. Neem hiervoor contact op met een van de bestuursleden of gebruik het contactformulier.

---