Nieuwsbrief

april 2017

In deze nieuwsbrief een uitnodiging voor een smedencafé, een stand van zaken rond het project New Smiths under the Dome en een herinnering aan de deadline voor de tentoonstelling Sieraden in de Kunstuitleen 2017.

---

Edelsmedencafé

Begin januari vond er in de gevangenis aan het Wolvenplein een bijzonder geslaagd edelsmedencafé plaats. Weliswaar was het er fris (sommigen noemden het zelfs koud), maar dat mocht de pret niet drukken. Een van de aanwezigen was toen  oud-gevangenisdirecteur Has Seulijn, die een aantal anekdotes kon vertellen. Niet uitsluitend over zijn werk in de gevangenis, maar ook over zijn leven als edelsmid in Utrecht gedurende de jaren zeventig
Deze maand willen we graag opnieuw een edelsmedencafé organiseren. Als locatie hebben we wederom gekozen voor het atelier van Robean Visschers, dat zich in de voormalige gevangenis aan het Wolvenplein bevindt. Als excuus voor deze avond zal Janjaap Luijt een korte voordracht geven over de totstandkoming van het Utrechtse Avondmaalzilver rond 1787.
[niet-openbare informatie]

---

New Smiths Under the Dome

Tijdens de Nationale Zilverdag in Schoonhoven op Tweede Pinksterdag (5 juni) stelt Stichting Sieraden van Utrecht kosteloos een stand ter beschikking aan vier beginnende edelsmeden. De voorbereidingen zijn in volle gang.
Meer lezen.

---

Sieraden in de Kunstuitleen 2017

Graag herinneren we je aan de oproep voor deelname aan de tentoonstelling in de Kunstuitleen later dit jaar. De deadline voor aanmelding is al 15 april a.s. Inmiddels is er ook een link aangebracht naar de collectie van de Kunstuitleen om inspiratie op te doen.
Lees alles over dit project.

---

Gratis vermelding op de website

Nog steeds zoeken we vakgenoten die hun naam en werk gratis willen laten opnemen op de website van Sieraden van Utrecht. Pas bij voldoende belangstelling zal de pagina worden geactiveerd. Woon of werk je als edelsmid in Utrecht en heb je interesse, neem dan contact op via het contactformulier.

---

Donateur worden

Sieraden van Utrecht is voor haar financiering volledig afhankelijk van giften, sponsoring en subsidies. Bijdragen van donateurs stellen de stichting in staat de Utrechtse edelsmeden een podium te verschaffen. Word daarom donateur en blijf op de hoogte van onze activiteiten. Daarmee steun je de instandhouding van een kostbaar ambacht. Wie vóór 1 juni donateur wordt, ontvangt een gratis exemplaar van de wandelgids Van Gevelsteen tot Edelsteen.
Meer en aanmelden...

---